Beställ inom
Vi skickar måndag

Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage

»en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVDEn vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga
Lagerstatus: I lager
279 kr
199 kr

»en bok där man faktiskt vill laga allt.« SVD

En vegetarisk kokbok för alla måltider, det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.

Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.

Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. ”Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött – för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel – miljömässigt och etiskt”, skriver författaren i bokens inledning.

Specifikationer
Språk Svenska
Vikt 1445 g
Artikelkod 88388
Formgivare Patric Leo
Översättare Per Johan Hasselqvist
Författare Hugh Fearnley-Whittingstall
Mått 202 x 254 x 37 mm
Förlag Max Ström AB
Sidantal 415
Mediatyp Inbunden
Utgiven 2013-05-22
Illustratör Mariko Jesso
Fotograf Simon Wheeler