Beställ inom
Vi skickar imorgon

Lucuma (vikt: 90g)

Lucuma växer främst i subtropiska områden i Anderna på mellan 1000 och 2400 meters höjd och har använts av ursprungsbefolkningen sedan länge.
Lagerstatus: Ej i lager
79 kr

Näringsinnehåll i lucuma

Vitaminerna B1, B2, B3 och C. Mineralerna fosfor och kalcium.

Hälsoeffekter av lucuma

C-vitamin stärker immunförsvaret och underlättar upptaget av järn. Kalcium och fosfor bygger upp skelett och tänder. Fosfor behövs även för att reglera PH-balasen. B1-B3 bidrar till energiproduktionen och behövs för ämnesomsättningen. B3 är viktig för huden och nerverna. Vitamin B1, B2 och C har även antioxidantiska egenskaper, vilket skyddar cellerna mot fria radikaler.

Lucuma är en näringsrik frukt, med sin söta och goda smak erbjuder den i många avseenden ett perfekt alternativ till socker. Nu kan du sätta i dig sötsaker utan att drabbas av sockrets skadliga verkningar. Lucuma innehåller flera nyttiga antioxidanter såsom C-vitamin, vitamin B1 (tiamin) och vitamin B2 (riboflavin). Antioxidanter motverkar de skadliga fria radikaler som bryter ner kroppens celler och som i förlängningen bidrar till en rad olika sjukdomar. C-vitamin stärker kroppens immunförsvar, därmed motverkas förkylningar, influensa och andra infektioner.Vitamin B1 behövs för omsättning av kolhydrater och förbränning av fett och protein, vitamin B2 är bl a viktig för energiproduktionen i cellerna.
Vidare innehåller lucumapulver mineralerna fosfor och kalcium. Kalcium behövs för att bygga upp skelett och tänder och motverkar benskörhet.

Smaken är svår att beskriva, den har bland annat liknats vid sirap, kola och vanilj. Blanda ner lucumapulvret i din hemgjorda glass, jättegott! Använd lucuma till desserter, läckra bakverk och hemgjort godis. Förgyll din powerdryck, morgongröten eller müslin genom att strö på lucuma.

Användning
Med sin söta smak är den ett bra alternativ till socker, utan sockrets negativa hälsoeffekter. Desserter, bakverk, hemgjord glass och godis, smoothies, gröt och müsli.

Ursprung och historia
Lucumaträdet växer i subtropiska områden i Anderna på mellan 1000 och 2400 meters höjd, främst i länderna Peru, Chile och Ecuador. De näringsrika gulgröna frukterna har använts av ursprungsbefolkningen i historisk tid. Man har hittat avbildningar av lucumafrukter på gravfynd i Peru från förcolombiansk tid.

Efterfrågan på lucuma är stor och numera odlas lucumaträdet på många platser i Sydamerika och USA.

Specifikationer
Artikelkod GFL31
Mått 0 x 0 x 0 mm
Författare Go for Life
Vikt 90 g
Mediatyp Kosttillskott
Förlag BN Optimization AB