Beställ inom
Vi skickar måndag

40 dagar uppdrag : en andlig resehandbok för samtal, bön och gudstjänst

Vad är uppdraget som den kristna tron rymmer? Är det första och största min personliga frälsning, eller är det en förenkling av det kristna uppdraget? Och hur ska Jesus Kristus egen kyrka förhålla sig till en postmodern omvärld i ständig förändring?
Lagerstatus: I lager
49 kr
Vad är uppdraget som den kristna tron rymmer? Är det första och största min personliga frälsning, eller är det en förenkling av det kristna uppdraget? Och hur ska Jesus Kristus egen kyrka förhålla sig till en post-modern omvärld i ständig förändring?

Den kristna församlingen behöver för varje tid återvinna sitt uppdrag, behöver definiera den bärande idén och den goda teologin. Ingemar Fhager och Joakim Hagerius menar att detta inte är något som för alla tider redan är färdigformulerat. Det är frågor som alltid måste leva, i varje församling.

40 dagar uppdrag är en osminkad, rak men anspråkslös bok om de kristnas och den kristna församlingens uppdrag i vår tid. Boken kan läsas gemensamt i församlingen under en 40-dagars period. Varje veckas ämne är tänkt att kopplas till söndagens gudstjänst. Med detta veckoupplägg skapas frihet för varje sammanhang att förlägga de 40 dagarna så som det passar bäst.

Ingemar Fhager leder omsorgs- och äldrearbetet i Saronförsamlingen i Göteborg. Han har tidigare varit pastor i bland annat Immanuelskyrkan i Örebro och Skiens Baptistmenighet i Norge.

Joakim Hagerius är utbildad på Teologiska Högskolan i Stockholm och arbetar som pastor och föreståndare i Saronkyrkan i Göteborg.
Specifikationer
Formgivare Sara Jedenberg
Vikt 64 g
Språk Svenska
Mått 150 x 205 x 3 mm
Författare Ingemar Fhager
Utgiven 2006-03-01
Förlag Marcus förlag
Artikelkod 79519
Sidantal 22
Författare Joakim Hagerius
Mediatyp Häftad