Beställ inom
Vi skickar måndag

ADHD av misstag Bok 1 + Bok 2

En utförlig genomgång av ADHD och de tillstånd som liknar ADHD och kan leda till en felaktig ADHD-diagnos Boken vänder sig till lärare, specilalpedagoger,vårdpersonal och föräldrar från förskola till gymnasium.
Lagerstatus: I lager
719 kr
En utförlig genomgång av ADHD och de tillstånd som liknar ADHD och kan leda till en felaktig ADHD-diagnos.

Hur vet man om ett barn har ADHD? Kan det vara något annat som orsakar barnets uppförande? Kanske är det en sköldkörtelsjukdom, diabetes eller epilepsi. I ADHD av misstag går Frank Barnhill bland annat igenom: vad som behövs för en korrekt ADHD-diagnos vad en felaktig ADHD-diagnos kan leda till (exempelvis onödig medicinering, diskriminering och dåligt själv-förtroende)

Boken innehåller en mängd berättelser som felaktiga ADHD-diagnoser och hur de ADHD-liknande zebrorna, som Frank Barnhill kallar dem, fick rätt diagnos och behandling.

Dr Frank Barnhills budskap är att om vi lär oss alltmer om vad som kan te sig som ADHD, men inte är det, kan vi undvika förutfattade meningar och eventuella felbehandlingar som en diagnosetikett kan föra med sig.

Henrik Pelling, överläkare Akademiska sjukhuset

"Jag, som växte upp med diagnosen ADHD och var tvungen att ta mediciner, upptäckte att om mina föräldrar hade vetat något av det som står i den här boken kunde jag ha sluppit läkarbesök, fel mediciner och att vara`stämplad`i klassrummet. Detta är
nödvändig läsning för föräldrar och alla som arbetar med barn varje dag".
Michael Appollionio, pedagog, Psychcentral, 2011

Frank Barnhill, specialist i allmänmedicin, har arbetat med ADHD-beteende och allmänmedicin i norra South Carolina de senaste tjugosju åren.

Boken består av två delar: Bok1 och bok2. Bok1 innehåller problem beskrivning, att diagnostisera ADHD på fel sätt och på rätt sätt. Här ger författaren oss en utförlig genomgång av de olika tillstånd som liknar ADHD.
Bok2 beskriver psykiatriska sjukdomar inom lindrigt autismspektrum. inlärningssvårigheter, mat, droger, sociala problem och beteende frågor är andra område som beskrivs i den delen. .
Specifikationer
Vikt 800 g
Mediatyp Inbunden
Förlag Förlaget Påfågeln
Språk Svenska
Författare Frank Barnhill
Sidantal 395
Mått 160 x 230 x 16 mm
Originaltitel Mistaken for ADHD
Utgiven 2017-11-27
Artikelkod 9789198002423