Beställ inom
Vi skickar måndag

Bolån - Kunskap för Swedsecs licensiering

Under de senaste åren har bostadspriser och finansiering av bostadsköp rönt stor uppmärksamhet. Bostäder har stigit i pris och bolånet är ofta en stor del av människors ekonomi. Bolånerådgivning blir därmed allt viktigare för såväl den enskilda bostadsköparen som samhället i stort. I skenet av detta presen­terades 2015 en utredning (SOU 2015:40) med förslag för att förbättra rådgivningen och stärk
Lagerstatus: 1 i lager
329 kr

Under de senaste åren har bostadspriser och finansiering av bostadsköp rönt stor uppmärksamhet. Bostäder har stigit i pris och bolånet är ofta en stor del av människors ekonomi. Bolånerådgivning blir därmed allt viktigare för såväl den enskilda bostadsköparen som samhället i stort. I skenet av detta presen­terades 2015 en utredning (SOU 2015:40) med förslag för att förbättra rådgivningen och stärka konsumentskyddet. Detta har lett till att samtliga bolånerådgivare ska licensieras hos SwedSec för att säkerställa en branschgemensam kompetens och öka konsumentskyddet.?

Bolån ger kunskaper motsvarande SwedSecs kunskapskrav för bolånelicens och syftar till att bolånerådgivare ska förstå hur privatpersoners ekonomi, i olika livssituationer, påverkas av ett bostadsköp. Boken ger en överskådlig och pedagogisk beskrivning av vad ett bolån innebär och innehåller allt som en rådgivare behöver för att kunna ge sina kunder en god bolånerådgivning. Bolån ger de nödvändiga kunskaperna inom nationalekonomi och finansiell ekonomi samt förklarar hur privatekonomin påverkas av inkomstskatt och familjerätt. Bolån går även igenom processen vid köp och pantsättning av bostäder och vilka faktorer som påverkar människors ekonomiska trygghet.

Specifikationer
Vikt 347 g
Artikelkod 9789144112282
Mediatyp Häftad
Författare Anette Ridder
Sidantal 229
Utgiven 2016-07-06
Språk Svenska
Förlag Studentlitteratur AB