Beställ inom
Vi skickar imorgon

Dom däruppe - dom därnere : om demokratin i Sverige

Dom där uppe - dom där nere är Björn Elmbrants lättlästa och medryckande stridsskrift om demokratins tillstånd i Sverige. Den är ärlig och ställer obekväma frågor. Vad betyder globaliseringen för demokratin, och varför är eliterna i samhället mer arroganta än på länge? Växer den dolda maktutövningen?
Lagerstatus: 2 i lager
98 kr

Dom där uppe - dom där nere är Björn Elmbrants lättlästa och medryckande stridsskrift om demokratins tillstånd i Sverige. Den är ärlig och ställer obekväma frågor. Vad betyder globaliseringen för demokratin, och varför är eliterna i samhället mer arroganta än på länge? Växer den dolda maktutövningen? Går det att mobilisera motkrafter för att rädda demokratin?

När Dom där uppe - dom där nere gavs ut 1997 var den statliga demokratiutredningen fortfarande bara en tanke. Boken rönte stor uppmärksamhet och var på många sätt ett startskott för demokratidebatten. Nu ges den för första gången ut i pocket, delvis omarbetad och med ett nyskrivet efterord.

"Hårresande bra" - Margareta Norlin i LO-tidningen

"En angelägen bok" - Viggo Cavling i Nöjesguiden

"Förlösande optimistisk" - Carl Johan Gardell i Upsala Nya Tidning

"I en tid när media nära nog enhälligt kallar ekonomiska förbättringar för dem som har det knapert för "godis" - något man ger gnällande barnungar - èr BjÜrn Elmbrants bok vèlbehÜvlig... Björn Elmbrant är inte predikant, säger han själv. Däri har han fel. Han är en läsvärd och välinformerad demokratipraktikant som vredgas över tillståndet i riket." - Agneta Stark, ekonom och debattör

"Insiktsfullt, eftertänksamt och uppfriskande uppkäftigt! Äntligen inbjuder en erfaren publicist till debatt om demokratins överlevnad, politikens villkor och massmediernas ansvar. Boken bör läsas av politiker i alla läger och av journalister i alla medier." - Lars Engqvist, Svenska Filminstitutet
Specifikationer
Formgivare Johanna Möller
Artikelkod 9189044231
Sidantal 207
Mediatyp Pocket
Författare Björn Elmbrant
Mått 109 x 178 x 14 mm
Vikt 120 g
Språk Svenska
Utgiven 2001-01-01
Förlag Bokförlaget Atlas