Beställ inom
Vi skickar idag

En bok om själen

Vad är en själ? Finns den ens? Det vet vi inte, men den finns i högsta grad i olika kulturers funderingar och föreställningar. Här går Anders G. Törnvall igenom detta begrepp. Han belyser på ett humoristiskt men seriöst vis olika perspektiv på själ, i olika tider och kulturer.
Lagerstatus: I lager
139 kr

Vad är en själ? Finns den ens? Det vet vi inte, men den finns i högsta grad i olika kulturers funderingar och föreställningar.

Här går Anders G. Törnvall  igenom detta begrepp. Han belyser på ett humoristiskt men seriöst vis olika perspektiv på själ,  i olika tider och kulturer.

Anders Törnvall skriver:

”Jag har mött vidunderliga, konstiga, godhjärtade och poetiska själar, bl.a. i mitt arbete för UD men även för EU i Japan, USA och England. I Indien hade vid mitt senaste besök själavandringen nästan upphört då de flesta själar numera har bil. Den svenska(folk)själen står dock i centrum. Har letat fram den i kultur, natur, slott, koja och katedraler.”

 

Anders G. Törnvall – professor em. i Interkulturell Kommunikation, docent i pedagogik, lärare och forskare vid Linköpings Universitet – är för närvarande styrelseledamot i European Japan Expert Association EJEA med huvudinriktning på etiska aspekter på Artificiell Intelligens.

Specifikationer
Sidantal 126
Språk Svenska
Mått 138 x 210 x 25 mm
Utgiven 2021-05-01
Mediatyp Kartonnage
Författare Törnvall Anders G.
Artikelkod 91095
Vikt 203 g
Förlag Vaktel förlag