Beställ inom
Vi skickar idag

Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu

Läkeväxter förr och nuHäxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet. I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeväxterna, hur de kan användas medicinskt, i matlagning och i hudvård idag. Tydliga foton hjälper läsaren att hitta rätt örter.
Lagerstatus: I lager
198 kr

Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet. I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeörter, hur de kan användas medicinskt, i matlagning och i hudvård idag. Tydliga foton hjälper läsaren att hitta rätt örter. Häxans trädgård tar även tillbaka en magisk dimension in i våra liv och trädgårdar genom örternas urgamla, viktiga roll i ritualer och som hjälp vid fokusering. Läsaren får handfasta tips på hur läkeörter hittas eller odlas, och hur de används.

Häxans trädgård ger läsaren andra ögon att se på det som växer omkring oss. Boken beskriver massor av vanliga växter som har skonsam effekt på olika åkommor: vissa blommor vars skönhet vi annars njuter av, kan även användas i dekokter mot värk. Oansenliga ogräs visar sig vara utmärkt lindring vid insektsbett eller blir ett gott vitamintillskott i salladen. Läkeörternas fantastiska egenskaper har kloka gummor känt till i årtusenden, fast i långa tider har kunskapen hållits hemlig. När den på 1600-talet kallades svart magi, sades de kloka gummorna samarbeta med djävulen och brändes på bål. Läkeörtstraditionen hamnade i skamvrån men dess kunskap sögs så småningom upp av läkemedelsindustrin. Idag är många av örternas medicinska verkan vetenskapligt belagd och det är dags att ge häxorna upprättelse!

OM FÖRFATTAREN Hella Nathorst-Böös har jobbat som frilansjournalist och stylist för populärpress i tjugofem år. Hon har genom åren skrivit mängder av artiklar om hälsa och personlig utveckling, och ett flertal artiklar om läkeörter. I sin trädgård har hon en örtagård med traditionella läkeörter. Hella brinner för kulturhistoria och kvinnohistoria och för att främja kroppslig och själslig hälsa. Alla dessa intressen möts i läkeörternas praktik.

Specifikationer
Språk Svenska
Sidantal 191
Artikelkod 87167
Utgiven 2016-04-15
Förlag Bladh by Bladh AB
Mått 188 x 232 x 22 mm
Mediatyp Inbunden
Formgivare Tomas Loström
Fotograf Sonia Vall
Fotograf Hella Nathorst-Böös
Författare Hella Nathorst-Böös
Fotograf Susanna Vall
Formgivare Jenny Gemzell
Fotograf Birgitta Öjersson
Vikt 690 g
Kunder som köpte denna köpte också