Beställ inom
Vi skickar idag

Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap

”Var en herde för mina får”, sa Jesus till Petrus. Det pastorala uppdraget är tidlöst, men måste i varje tid gestaltas på nytt. Alla tider har sina särskilda förutsättningar och utmaningar. Vad innebär det att vara pastor eller präst i dag, när professionaliseringen brett ut sig, kyrkan marginaliserats, det ekumeniska landskapet gjort kyrkfolket mer rörliga och internet tillgängliggjort undervisni
Lagerstatus: I lager
173 kr
”Var en herde för mina får”, sa Jesus till Petrus. Det pastorala uppdraget är tidlöst, men måste i varje tid gestaltas på nytt. Alla tider har sina särskilda förutsättningar och utmaningar. Vad innebär det att vara pastor eller präst i dag, när professionaliseringen brett ut sig, kyrkan marginaliserats, det ekumeniska landskapet gjort kyrkfolket mer rörliga och internet tillgängliggjort undervisning från jordens alla hörn? Vad innebär det i vår narcissistiska tid, med estrader och strålkastare, där vi allt oftare omtalar människor som varumärken?

I denna bok samlas texter från olika kyrkliga traditioner på temat pastoralt ledarskap. De spänner över tider, genrer och kulturer, men förenas av en sak: uppmaningen att slå vakt om det centrala. Det måste finnas en tydlig identitet som herdeuppdraget kan bottna i.

Redaktör är Gustaf Björkman (f 1974), pastor i Missionsförsamlingen Västerkyrkan, Lund.

Tro & Liv Skriftserie är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den tas fram i samarbete mellan Teologiska högskolan Stockholm och Equmeniakyrkans medarbetarförbund, och ges ut på Marcus Förlag. Serieredaktör är docent Joel Halldorf.
Specifikationer
Mått 130 x 210 x 15 mm
Redaktör Gustaf Björkman
Förlag Marcus förlag
Författare Larsåke W. Persson
Författare Runar Eldebo
Serie Tro & Liv skriftserie
Mediatyp Storpocket
Författare Martin Lönnebo
Författare Susanne Carlsson
Artikelkod 9789179996314
Författare Arne Fritzon
Författare Lev Gillet
Utgiven 2015-01-12
Författare Liselotte J. Andersson
Författare Owe Wikström
Vikt 272 g
Sidantal 187
Språk Svenska
Författare William Willimon