Beställ inom
Vi skickar måndag

Hjärnan bakom allt

Roligt, användbart och fascinerande om hur hjärnan fungerar så du kan fatta bättre beslut, undvika missförstånd och skapa bättre relationer såväl privat som i jobbet. Låt inte forskarna vara de enda som vet något om hur hjärnan fungerar. Det är ju din hjärna det handlar. Som i sin tur styr hela ditt liv dina tankar, din kropp, dina val, stora som små.
Lagerstatus: I lager
119 kr
89 kr
Låt inte forskarna vara de enda som vet något om hur hjärnan fungerar. Det är ju din hjärna det handlar. Som i sin tur styr hela ditt liv dina tankar, din kropp, dina val, stora som små.

Här får du både övergripande kunskap, och nedslag i några specifika detaljer om din hjärna, så du lättare kan förstå dig själv, dina reaktioner och tillika andras beteenden som ibland kan tyckas gåtfulla.

Kunskap som gör livet roligare, intressantare och mer spännande.
Allt presenterat lättsamt och begripligt och anpassat till vardagssituationer.

Det är en bok för alla, att bläddra i, återkomma till, eller sträckläsa på några timmar. Jag ville inte skriva någon tegelsten, utan hålla det kort och enkelt, så prestigelöst som möjligt. Britta Sjöström

Om varför hjärnan gör motstånd när du vill förverkliga dina drömmer
Om hur dina ordval påverkar din personlighet, hjärna och kropp
Om hur du kan använda enkla fysiska rörelser för att få bättre självkänsla
Om hur hjärnan påverkas om du blir bortvald ur, eller invald i, gruppen
Om varför din hälsa påverkas om du ignorerar dina viktigaste värderingar
Om varför ett litet mål kan vara både bra och illa, sett ur hjärnans perspektiv
Om vad som händer i hjärnan om du stressar under lång tid

Vet du hur din hjärna fungerar? Vad den behöver för att må bra, så du mår bra? Hur den påverkar dig varje dag? Resten av kroppen ägnar vi stor uppmärksamhet maten, träningen, hälsan Men hjärnan är för de flesta ett okänt universum.

Att veta något om hjärnan, är att förstå varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. Varför vi ibland hamnar i konflikt med andra. Varför vi emellanåt känner oss omotiverat ledsna, eller upprymda. Varför fysisk kontakt kan kännas både rätt och fel. Varför vi sällan vågar ta språnget ut i det okända och ibland ändå gör det.

Det är genialt att lära sig mer om hjärnan, dessutom roligt, användbart och spännande. Den här boken ger dig kunskapen bakom självhjälpsböcker och påhittade åsikter. Kunskap med direkt koppling till dina vardagliga beteenden. Så att livet kan bli lite lättare och begripligare. Hjärnan är trots allt den viktigaste delen av kroppen. Utan den inget.

Britta Sjöström är journalist, författare och föreläsare. Hon har arbetat med alla typer av kommunikation, från dramadokumentärer och dagspress till ledarskap och rådgivning i kommunikationsfrågor.

Om Våga Misslyckas, Brittas första bok:
Våga Misslyckas är Britta Sjöströms personliga berättelse om motgångarna som leder till framgång.

Britta Sjöström är kommunikolog och expert på att driva företag och i hennes nya bok inspirerar hon andra att våga lyckas i affärslivet. Hon delar med sig av fantastiska tips och goda råd och på ett övertygande och målmedvetet sätt kan hon få vem som helst att tro på sig själv.
Lättläst, briljant och lysande för dig som vill utvecklas, som egenföretagare eller som privatperson. Fick jag välja en mentor skulle jag utan tvivel välja Britta."
Karin Rahm, Företagsvärlden
Om Brittas föreläsning Hjärnan bakom allt:
När Britta delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter vill man inte missa en sekund. Hon gör det svåra lätt och har glimten i ögat när hon ger ord som misslyckande en helt ny innebörd. Det var lysande och gav mig många nya insikter. Siv Thuresdotter, grundare av nätverket Qoola Qvinnor
Britta lotsade oss igenom hjärnan och dess funktioner på ett otroligt inspirerande, tankeväckande och intressant sätt. Jag lyssnade andäktigt från första till sista sekund! Och så framför Britta sitt budskap på ett mycket lugnt, tryggt och säkert sätt. Jag rekommenderar henne varmt! Kristina Fagerholm, Executive Ass, Akzo Nobel Med humor, kunskap och engagemang kopplar Britta ihop hjärnans olika delar till vardagshändelser och våra beteenden. Jag fick inblick i hur mina egna beteenden kan brytas och det ganska enkelt! Lysande!
Annie Larsen, VD, Plusskompetense, Oslo

För drygt tio år sedan började jag göra research om hjärnan. Jag blev intresserad av alla åsikter om kommunikation, och inom det som kallas självhjälp. Jag ville ha fram hårdfakta på vad som fungerar och varför. Och alla spår ledde fram till hjärnan.
Det finns spännande hjärnforskning som behöver komma alla till del, och inte stanna hos experterna! Så då började jag föreläsa om det, och så blev det en bok också.
All hjärnforskning jag skriver och föreläser om finns redan tillgänglig i böcker, tidskrifter, intervjuer, artiklar, avhandlingar, rapporter, debattinlägg, och så vidare.
Jag har valt det jag tycker är roligast och mest användbart att veta om sin hjärna, gjort den begriplig och översatt den till vardagliga situationer.
Britta Sjöström www.brainbusiness.se
Specifikationer
Artikelkod 9789187595202
Författare Britta Sjöström
Formgivare Fredrik Lundwall
Formgivare Thomas Östlund
Sidantal 90
Språk Svenska
Mediatyp Danskt band
Utgiven 2015-11-16
Förlag Ordberoende förlag
Mått 137 x 180 x 8 mm
Vikt 140 g