Beställ inom
Vi skickar idag

Hjärnan på jobbet : lugnare, smartare, effektivare

Hur får vi ut mesta möjliga av våra mentala resurser i en vardag fylld av stress och prestationskrav? I "Hjärnan på jobbet" får du möta Emily och Paul – mitt i yrkes- och familjeliv – och göra en resa in i deras hjärnor, med författaren David Rock och den moderna hjärnforskningen som guide. Du får svar på hur bland annat mindfulness kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av dina mentala resurser.
Lagerstatus: I lager
249 kr

Hur får vi ut mesta möjliga av våra mentala resurser i en vardag fylld av stress och prestationskrav? I "Hjärnan på jobbet" får du möta Emily och Paul – mitt i yrkesliv, karriärer och vardagens familjeliv. Emily har precis tillträtt en ledande tjänst på ett större företag medan Paul driver eget som IT-konsult. Deras arbetsdagar fylls av e-post, telefonsamtal, möten, projekt, planer och beslut. Bara att hålla ställningarna inför denna virvelvind av information och uppgifter blir ibland oöverstigligt för dem.

I boken får vi göra en resa in i Emilys och Pauls hjärnor och se hur de sorterar alla intryck, och hur de prioriterar och agerar. Som tur är har Emily och Paul David Rock till hjälp: Han vet hur hjärnan fungerar och hur den kan möta de krav som ställs på oss. Rock visar hur Emily och Paul – och därmed du och jag som läser boken – kan navigera framgångsrikt genom en arbetsdag, för att mot slutet av dagen fortfarande känna oss fulla av energi och lust när hemmabestyren tar vid.

Boken tar upp ämnen som varför hjärnan blir så ansträngd av stress, varför det är svårt för oss att ändra beteendemönster och hur mindfulness kan hjälpa oss att få ut mesta möjliga av våra mentala resurser. Annat som tas upp är hur koncentration och uppmärksamhet kan bidra till en positiv förändring i hjärnan och vad som bidrar till energi, effektivitet och produktivitet i arbetet – inte minst hur kulturen på företag och arbetsplatser kan förändras för att bidra till detta. Det är hjärnforskningen som har svaren – och i Hjärnan på jobbet får du verktygen för dig och din arbetsplats. Det är hjärnforskningen som har svaren - och i "Hjärnan på jobbet" får du verktygen för dig och din arbetsplats.

"Rock tillhör dem inom näringslivet som tidigt började snegla på resultaten från hjärnforskningen. Han ställde sig frågan om ett nytt mer produktivt ledarskap, och ett effektivt självledarskap, kunde förankras i de nya neurokognitiva landvinningarna. I detta pedagogiska mästerverk, nu på svenska med titeln "Hjärnan på jobbet", har han lyckats sammanfatta och förmedla tillämpningarna av den nya kunskapen på ett föredömligt sätt, rakt ner i vardagen, där alla kan känna igen sig!"
Ur den svenska utgåvans förord av Marie Ryd, dr i medicinsk vetenskap och chefredaktör för forskningsinformationstjänsten Holone

OM DAVID ROCK

David Rock är konsult och ledarskapscoach med hela världen som arbetsfält och har varit med och startat NeuroLeadership Institute och NeuroLeadership Summit. År 2010 doktorerade David Rock vid Middlesex University i London inom området Neuroscience of Leadership. David Rock kommer ursprungligen från Australien och bor nu i New York, USA.

"Författaren har lyckats med att samla in ny neuropsykologisk kunskap och göra den lättillgänglig. Jag tycker att boken är en riktig aptitretare och kan rekommendera den till alla som är intresserade av att lära sig mer om vad som stressar dem och hur de skulle kunna få ut mer av sin dagliga energi." David Meden, BTJ, 2015-02-19 (häftepos 15107023)

Specifikationer
Sidantal 292
Utgiven 2014-12-21
Förlag Dana Förlag
Språk Svenska
Översättare Agneta Sellin
Mediatyp Danskt band
Författare David Rock
Originaltitel Your brain at work: Strategies for overcoming distraction, regaining focus, and working smarter all day long
Vikt 435 g
Mått 157 x 227 x 15 mm
Artikelkod 85874