Beställ inom
Vi skickar imorgon

Hundhus : på spaning i slott och koja

Människans bästa vän har fått utstå vedermödor men också fått sova fint! I sängen förstås, och på broderad kudde, och i eget hus. Allt speglat genom ägarens kärlek och tidens smak. Under 1800-talet byggdes många hundhus, ibland för flera hundar. Ett sånt exempel är den arkitektritade tegelborgen från 1892 på det forna kungliga slottet Ekolsund. Kända hundar i konst och verklighet sover personlig
Lagerstatus: 1 i lager
79 kr
Utbudet av hundhus är minst sagt fantasifullt, många gånger sanslöst, humoristiskt såväl som vettigt.

Människans bästa vän har fått utstå vedermödor men också fått sova fint! I sängen förstås, och på broderad kudde, och i eget hus. Allt speglat genom ägarens kärlek och tidens smak.
Att hunden allt sedan klassisk tid varit en viktig del i människans liv ser vi inte minst i konsten. Som jakthund, som dyrbar knähund, som statussymbol, som sällskap …
Under 1800-talet byggdes många hundhus, ibland för flera hundar. Ett sådant exempel är den arkitektritade tegelborgen från 1892 på det forna kungliga slottet Ekolsund.
Kända hundar i konst och verklighet sover personligt. Snobben har egen koja, det hade också drottning Desiderias knähund – i flätad korg. Mattes älsklingkan sova i den stramaste italienska design eller omgiven av rosa volanger. Eller bredvid matte på golvet på en kudde som matchar hennes Bertoia-designade trådstol. Kojan kan se ut som ett tält, vara inhandlad på Ikea eller hemsnickrad efter känd arkitekts ritning.
Hundhus är en manifestering av människans omtanke och kärlek till människans äldsta vän.

Specifikationer
Förlag Bokförlaget Prisma
Sidantal 123
Artikelkod 9789151848594
Mediatyp Inbunden
Utgiven 2007-06-05
Språk Svenska
Vikt 326 g
Mått 146 x 198 x 12 mm
Författare Anna Lena Einarson