Beställ inom
Vi skickar imorgon

Minnen av tidigare liv

Följ med Markus på hans äventyr genom minnen av tidigare liv, och möt hans relationer med stora konstnärer, deras färgval, rörelserna i tavlorna och hur de genom konsten återger livet. Markus är född med svår autism och har inget tal. I boken förklarar han hur sylfer, undiner, husandar och andra elemen-tarväsen går att återfinna i Monets konstverk, för att vi ska förstå deras närvaro i vardagen.
Lagerstatus: 1 i lager
159 kr

Följ med Markus på hans äventyr genom minnen av tidigare liv, och möt hans relationer med stora konstnärer, deras färgval, rörelserna i tavlorna och hur de genom konsten återger livet.


I boken förklarar han hur sylfer, undiner, husandar och andra elemen-tarväsen går att återfinna i Monets konstverk, för att vi ska förstå deras närvaro i vår vardag. Markus har gåvan att kunna nå flera dimensioner av livet som han vill få oss att förstå. Han färdas även genom minnen av svåra liv, där Kristus är med som hjälp för att underlätta och förklara smärtan. Han minns liv i Egypten, vistelser i den andliga världen mellan de jordiska liven och liv som mätress och indian, som han inlevelserikt berättar om för oss. Men hans viktigaste budskap till oss, som inte har gåvan att se, tolka eller höra evighetens subtila viskningar i vinden genom våra liv, det är betydelsen av meditation och bön. För vi är bönhörda. 


Markus är född med svår autism och har inget tal, precis som sin enäggstvilling-bror, Erik, och sin storebror, Andreas. Med blixtsnabba rörelser kan Markus förse sig med godbitar från andras tallrikar. Han älskar röd färg och äter gärna röd flug-svamp, när han inte känner sig iakttagen, för att bli glad av den. 

Markus två andra syskon är doktorand respektive adjungerad professor i medi-cin. Sedan i juli 2005 sker dialogen med Markus och hans autistiska bröder med hjälp av Kommunikation med stöd, framför allt via datorn, men även med hjälp av en bokstavstavla i vardagliga sammanhang. 


Hilke: Som mor till dessa barn har jag i alla år, ja, i alla årtionden trott att Markus och hans två bröder med autism inte begrep eller fattade någonting, vilket innebär att det är fullständigt omtumlande för mig och hans medarbetare som skriver med honom, att nu lära känna honom.


Specifikationer
Författare Markus Osika
Mått 135 x 210 x 11 mm
Artikelkod 86392
Mediatyp Kartonnage
Sidantal 126
Utgiven 2015-12-22
Vikt 255 g
Språk Svenska
Förlag Förlagshuset Siljans Måsar KB
Kunder som köpte denna köpte också