Beställ inom
Vi skickar idag

Svärdord, mobbing och självmobbning

Svärdord, mobbning och självmobbning av Pel Rostam Är det möjligt att skapa ett samhälle fritt från mobbning? Ja, det menar författaren till den här boken, som anser att grunden för all slags mobbning finns att söka i ett destruktivt språkbruk.
Lagerstatus: 6 i lager
200 kr
Pêl Rostam kommer ursprungligen från ett 'skollöst' samhälle, nomadvärlden i Kurdistan, där man varken hade papper eller penna. I boken skildrar han sin väg in i 'civilisationen', via skolan, det verbala språkvåldet, mobbning, självmobbning och våld.

Efter några decennier och när allt var borta ur minnet, trodde han, konfronterades han som pappa med samma fenomen i den svenska skolan. Därav engagemanget i dessa frågor och viljan att hitta en praktisk lösning på problemet.

Pêl har myntat nya ord, som svärdord och självmobbning, för att belysa vilka negativa konsekvenser ett destruktivt språkbruk har. Botemedlet heter vänord och vänords-konflikthantering och i boken visar han på ett konkret och annorlunda sätt hur man skaffar sig ett konstruktivt språkbruk inte bara i skolan, utan även i hemmet och på arbetsplatsen.

Om författaren:
Pêl Rostam hamnade i Sverige i slutet av 1980-talet, efter att ha varit med om mobbning, krig och flykt. Allt detta har satt djupa spår men även gett djupa insikter, vilka ligger till grund för hans intresse och arbete med mänskligt samspel och kommunikation. Pêl arbetar som konsult i personlig utveckling med föreläsningar, kurser och workshops.
Specifikationer
Mediatyp Kartonnage
Sidantal 143
Artikelkod 75732
Språk Svenska
Utgiven 2008-05-20
Mått 140 x 210 x 14 mm
Vikt 286 g
Författare Pêl Rostam
Förlag Solrosens förlag