Beställ inom
Vi skickar måndag

Tarot original 1909 (set)

Detta är 1900-talets mest välkända tarotlek och den första som massproducerades. Den här utgåvan har återgivits så som leken först gavs ut i december 1909. Boxen inkluderar en bok i fyrfärg av tarotexperten Sasha Graham som tolkar bildernas andliga och psykologiska innebörd utifrån Waites ursprungliga förklaringar.
Lagerstatus: I lager
449 kr
299 kr

Välkommen till Tarot Original 1909 av Arthur Edward Waite och Pamela Colman Smith. Detta är 1900-talets mest välkända tarotlek och den första som massproducerades. Den här utgåvan har återgivits så som leken först gavs ut i december 1909. Boxen inkluderar en bok i fyrfärg av tarotexperten Sasha Graham som tolkar bildernas andliga och psykologiska innebörd utifrån Waites ursprungliga förklaringar.

Ockultisten Arthur Edward Waite och konstnären Pamela Colman Smith tillhörde på slutet av 1800-talet och början av 1900-talet det esoteriska sällskapet The Hermetic Order of the Golden Dawn där tarot ingick i de andliga aktiviteterna. Symboliken och de ockulta influenserna i tarotleken från 1909 är inspirerade av Frimurarorden, alkemi, Rosenkreuzarna, egyptisk ikonografi, den hebreiska kabbalan, livets träd, kristen symbolik och äldre, historiska tarotlekar.

Waite och Smiths tarotlek anses ha lagt grunden för modern tarot och har gett inspiration till de flesta av vår tids tarotskapare. Utifrån Smiths lättillgängliga bilder och Waites pedagogiska förklaringar blev kunskapen om tarot för första gången öppet tillgänglig och det blev möjligt för alla att ägna sig åt intuitiv kortläsning.

BOXEN INNEHÅLLER:

  • Kortlek med 78 tarotkort i fyrfärg, storlek 66x120 mm och tillhörande häfte
  • Bok (mjukband, 200 sidor) i fyrfärg med bilder på korten och förklaringar till varje kort
Specifikationer
Språk Svenska
Förlag Paneter förlag AB
Artikelkod 92800
Mediatyp Kort/tarot
Originaltitel Tarot original 1909
Författare Sasha Graham
Författare Pamela Colman Smith
Författare Arthur Edward Waite
Mått 160 x 222 x 45 mm
Vikt 686 g
Utgiven 2022-05-31
Kunder som köpte denna köpte också