Beställ inom
Vi skickar måndag

Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reaktioner

Ett utmattningssyndrom påverkar hela kroppen och den som drabbas upplever många olika symtom. Det kan vara svårt att förstå att lockkänsla i örat, muskelryckningar, domningar eller dimsyn kan ha en naturlig förklaring kopplat till stress. Emma Holmgren, som själv varit drabbad, och läkare Sofia Göthe guidar dig genom den utmattade kroppen – från topp till tå.
Lagerstatus: I lager
189 kr

Varför reagerar kroppen så konstigt?

När du drabbas av utmattningssyndrom är hela kroppen påverkad och du upplever många olika symtom. Det kan vara svårt att förstå att lockkänsla i örat, muskelryckningar, domningar eller dimsyn kan ha en naturlig förklaring som är kopplad till stress.

På ett enkelt sätt vill vi guida dig genom den utmattade kroppen – från topp till tå.

Emma Holmgren mötte läkare Sofia Göthe första gången för fem år sedan då hon själv var sjuk i utmattningssyndrom. Nu möts de igen i sina gemensamma texter för att ge dig lindring och förståelse – en viktig grund för en god läkning.

Om författarna:

Emma Holmgren driver Parus förlag med fokus på stressrelaterad ohälsa och har tidigare skrivit bl.a.Våga vara rädd – en bok om utmattningssyndrom.
Sofia Göthe är specialistläkare inom allmänmedicin och brinner lite extra för områden inom stress, smärta och idrottsmedicin.

"Detta guldkorn till bok borde läsas av alla med utmattningssyndrom, samt av anhöriga, kollegor, chefer och vårdpersonal som möter dem." Lektör Linda Ljungskog BTJ-häftet nr 14, 2019

"En klok och pedagogisk bok som förklarar kroppens reaktion på stress och ger handfasta råd för återhämtning. Den här boken kan verkligen ses som en trygg guidebok för patienter i alla faser av en stress reaktion då den normaliserar och förklarar det som annars kan uppfattas som mycket skrämmande. Boken fyller en lucka och jag kommer med varm hand att rekommendera den både till patienter och behandlare." Distriktsläkare Johanna Carlson

"Det finns så mycket som man inte hinner prata om under det första läkarbesöket på 20 min. Då skulle denna bok kunna vara ett fantastiskt komplement, som patienten kan läsa i sin egen takt och även gå tillbaka till som ett uppslagsverk tack vare kapitelindelningen efter symptom. En mycket bra bok som jag gärna rekommenderar till patienter och kollegor." Läkare Caroline Silfver

Specifikationer
Förlag Parus förlag
Mediatyp Kartonnage
Mått 140 x 206 x 15 mm
Artikelkod 88845
Formgivare Matz Jungå
Författare Sofia Göthe
Språk Svenska
Utgiven 2019-05-01
Författare Emma Holmgren
Sidantal 133
Vikt 282 g
Kunder som köpte denna köpte också