Beställ inom
Vi skickar idag

Sensitiva barn : det högkänsliga barnet från nyfödd till tonåring

Den här boken innehåller flera berättelser om högkänsliga barn och tonåringar, baserade på samtal med barnens föräldrar. Precis som i författarnas tidigare bok "Född sensitiv" ges många praktiska och kloka råd för vardagen. Boken innehåller också samtal med människor som arbetar med barn, samt med fackpersoner och forskare.
Lagerstatus: I lager
249 kr
100 kr

Högkänslighet har inget med diagnoser att göra utan är ett vanligt personlighetsdrag som finns hos ungefär en femtedel av befolkningen. Ändå kan det innebära speciella utmaningar att vara högkänslig, delvis beroende på att man är lite annorlunda än flertalet.

Högkänsliga barn känner och tänker mycket och djupt. De lägger märke till subtila nyanser och blir lätt överstimulerade av mycket intryck. En del högkänsliga barn uppfattas som blyga fast de egentligen bara observerar i tystnad, förbereder sig eller hämtar ny kraft. Att se dessa barns behov – i hemmet, förskolan eller skolan – kan betyda mycket för deras speciella förmåga att ta tillvara små, positiva upplevelser i sitt eget inre och använda dem på ett kreativt sätt.

Sensitiva barn innehåller flera berättelser om högkänsliga barn och tonåringar, baserade på samtal med barnens föräldrar. Precis som i författarnas tidigare bok Född sensitiv ges många praktiska och kloka råd för vardagen. Boken innehåller också samtal med människor som arbetar med barn, samt med fackpersoner och forskare, bland annat en lång intervju med psykologen och forskaren Michael Pluess som lett flera viktiga studier om högkänsliga barn. 

Specifikationer
Översättare Birgitta Karlström
Utgiven 2019-09-25
Författare Prinsessan Märtha Louise
Artikelkod 88962
Mediatyp Inbunden
Originaltitel Sensitive barn: det høysensitive barnet fra nyfødt til tenåring
Författare Elisabeth Nordeng
Förlag Egia förlag
Språk Svenska
Sidantal 252
Vikt 599 g
Mått 153 x 216 x 28 mm
Kunder som köpte denna köpte också